Irland


.......DATUM: 2009-10-31 Klockan: 15:34:05

Goddag!
Önskar jag kunde säga att jag är frisk och pluggat allt det som jag stannade hemma från Skottland för men nej. Jag är superförkyld med huvudvärk och pluggandet har det inte direkt blivit något av. Istället har det blivit en massa avsnitt av True Blood, Mammas pojkar (asg) och senast igår filmen Cirque Du Freak: The Vampires Assistant. Inte direkt någon höjdare om jag ska vara ärlig, inget jag rekomenderar...inte alls!


Men nu så! Irland
Jag åkte alltså från Bognor lördags kväll för att ta flyget från Gatwick till Dublin med de tre amerikanarna Beth, Matea och Shaina. Frid och fröjd ända till landningen som visade sig bli mindre trevlig. Vet inte om det var piloten som hade en dålig dag eller om det var vindarna men istället för att lugnt och fint närma oss marken gjorde planet såna där skutt neråt, ett par meter i taget. Kändes ungefär som att vara på Liseberg och att säga att jag blev illamående är inte att ta i. När hjulen slog i marken studsade vi också så där trevligt upp och ner ett antal gånger och flygplanet lutade så där trevligt för mycket åt höger. Efter de där underbara minutrarna kändes marken riktigt skön. Att vi sedan när vi väl kommit in till Dublin fick förstått att bokningen på hostlet gått fel och vi fick hitta ett annat sådär 0.00 på natten gjorde dock inte så mycket. Kanske inte bästa starten på resan men men...

Dagen efter började med frukost, ett besök i en park och sen en historisk rundtur av Dublin där jag till och med lyckades gifta mig på vikingavis ;) Efter rundturen tog vi en lunch med min nyblivne (ex-)make och hans amerikanska vänner. Jättetrevligt!
Kvällen slutade med en pub crawl. För min del blev det dock inte speciellt mycket krälande. Öl är ju liksom inte riktigt min grej!

En sighseeing-tur blev måndagens ändamål och vi lyckades shoppa lite, ta massa kort och ha almännt trevligt. Matea låg dock hemma sjuk så hon missade tyvärr det hon mest av allt ville se; Guinness storehouse! Superhäftigt!! :) Kvällen spenderades på en bro med Ben and Jerry's (glass).

Sista dagen åkte vi iväg utanför Dublin för att se den omtalade natur och jösses. Ni har ingen aning om hur fint det är!! SÅ VACKERT!! Hade det bara inte varit så blåsigt hade jag lätt kunnat stanna för evigt ;)
Vi fick se allt gröna och alla kullar och så inspelningplatserna för Braveheart och PS. I love you! Den sista var den scenen när Hillary Swank och Gerard Butler möts för första gången. Hon står vid en bro med en karta och är vilse när han kommer fram över vägkrönet! Oh la la!!
Gick och la oss tidigt eftersom vi skulle upp 3.20 för att ta flygplanet hem (eller ja de andra åkte vidare till Skottland). Sov gjorde jag dock inget för jag kunde inte andas; både näsan och halsen helt igengrodda.

men jag överlevde natten samt flygplan-, tåg- och bussresan till Bognor alldeles själver. Första gången jag gjorde något sådant själv men det gick bra. Weii!!

Har lagt ut en si så där 200 bilder på facebook om du är nyfiken och vill kika mera men här kommer några :)


Shaina och jag på flygplatsen



Så himla fin park i centrala Dublin!


Här är "mitt vikingahus" och platsen där jag "gifte mig"
ja jag vet att jag ser superglad ut...


Trinity College - Beth och Shaina

 


Inne på Guinness Storehouse :)

Såå fint!



Inspelningsplatsen för Braveheart om ni missade det från vårt mycket lyckade skådespeleri ;)

 


Trots regnet kan man inte säga annat än att det är grönt och vackert!


Finaste vyn på hela resan!! Och ja, jag lyckades ta kortet alldeles sj =D

Irland...nja, snarare förkyld


.......DATUM: 2009-10-28 Klockan: 19:11:53
Nu är jag precis hemkommen ifrån de underbara landet Irland!
Går inte beskriva hur vackert det var och hur hemma jag knde mig.
Så, så vackert.

Dock orkar jag inte skriva mkt mer än så idag.
Har en hjärna full av bomull pga av en riktigt ordentlig förkylning
Den värsta på flera år.

Får ge er mer info imorgon eller så...
för jag orkar inte tänka.

Synes!

Irland nästa!


.......DATUM: 2009-10-24 Klockan: 12:56:07
Hej och ursäkta för några dagar utan utan inlägg...då menar jag både de som varit och de som kommer. För om några timmar sticker jag till Irland och stannar där till onsdag. Inga inlägg föränn dess med andra ord.

Dagarna bara flyger fram här borta. Vet inte riktigt vad jag gör men försvinner gör dom.
De senaste dagarna har jag pluggat, gymmat, skypat, haft filmkvällar och hmm...det var nog allt.

Dags att börja packa nu, och så ska vi se om vi kan lyckas få lite varmvatten i huset så att jag kan ta en dusch...haha

Ha det så bra där hemma så höres vi snart igen!

See YA!

Skype-date med Jkpg


.......DATUM: 2009-10-21 Klockan: 21:43:57

Nu har jag visserligen haft en riktigt bra dag som skulle varit bra även utan den där skype-daten men ni fattar inte hur kul det var. Helt plötsligt ringer Ann-sofie på skype och med henne finns andra underbara människor som man saknar när man är här borta. Så helt plötsligt hör jag Therese (skrattet var avslöjande), Jessica, Emma och Tobbelina. De pratade visserliggen i mun på varandra (som vanligt) och jag sa nog va?? ett tiotal gånger men det var så kul att höra rösterna. Går inte förklara...
Så de gjorde verkligen min dag!!!!!!

Det visade sig sen att det satt två okända förmågar (läs mellan raderna: småbarn =P, de är lika gammla som dig Hemb) som tjuvlyssande. Haha...måste verkligen framgått som den trevligaste människan! Ja de skulle tydligen iaf kunna spale innebandy bra så ett plus har de =P

Dagen innehöll det omtalde skolbesöket, där jag var lika finklädd som jag tidigare förklarade, ett födelsedagsfirande av Melissa, som blev superöverraskad så jättekul, och ett besök på gymmet som var såååå jobbigt eftersom mina innsidor lår redan hurtar! Sen hem och så Dalvikseliten med påfyllnad haha.
Kunde inte blivit en bättre dag! THANX GUYS!

Sänder massa kramar till er där hemma!

SEE YA!

Med en kropp som värker!


.......DATUM: 2009-10-20 Klockan: 21:19:26
Ja som du säkert redan förstått så var jag på gymmet i söndags! Körde mest ben eftersom jag tycker det är minst tråkigt av alla de där maskinerna. Vi ska inte ens snacka om armmaskinerna för de är döden!! Men inte bara tränade jag i söndags. Igår spelade jag basket!!!

Ja du hörde rätt BASKET!! Det skulle vara en timmes träning, drop-in för tjejer. Visade sig vara två timmar med mixat men det var riktigt, riktigt kul (och nej Louise, vi diskuterar inte det här sen! =P ). Jag hade ingen aning vad jag egentligen höll på med för den enda basket jag någonsin spelat har ju varit i skolan...så senast var väl lite över 2½ år sedan.  Men det var kul, och jag kommer fortsätta att gå.
Och det är tack vare denna träningen som i stort sett hela kroppen värker. Det, och den armbågen som jag fick mot huvudet (och glasögonen som jag lyckats böja iordning...dvs linser nästa gg) som totalt fällde mig. Så ryggen kan nog vara en blandning träningen och smällen...

Och imorgon ska det bli gym igen om det inte är så att jag har dött innan dess ;)
Innan den ska dock nästa skolbesök ske. Imorgon 10.30 ska jag vara utanför skolan och denna gång kommer jag vara klädd i svarta byxor med pressveck, svarta pumps, en plommenfärgad överdel och svart kofta. Professionell värre med andra ord.
Om jag ska vara ärlig tror jag inte någon av er där hemma har sett mig så uppklädd någonsin haha

Nu är det dags att plugga lite. I morogn kommer det bli lite tajt för då ska ett födelsedagsfirande klämmas in mellan skolan och gymmet. Men det ska fixas, för det är ju inte varje dag man fyller 21!

Hoppas allt är bra där hemma!

SEE YA


Morgondagen har THE plan


.......DATUM: 2009-10-17 Klockan: 20:45:48

Ja morgondagen har en plan och ikväll likaså i för sig...

Om en stund ska jag träffa Louise (efter jag ätit) och det bli något skoj.
Igår var det film: Invincible och Kung Fu Panda som gällde, idag får vi se

Hur som...imorgon och THE plan:
-  Sovmorgon
-  1½ timmes plugg
-  Crosstrainer på gymmet
-  Morissons: Lumchinhandling för kommande veckan
-  1½ timmes plugg
-  Fri kväll?

Ja så är tanken!
Nu vet ni precis lika mkt om min morogndag som jag haha

SEE YA!

Brighton


.......DATUM: 2009-10-17 Klockan: 19:49:33

Hej hopp!
Sitter hemma på rummet och försöker renskriva lite anteckningar. Har gjort lite men också hunnit med att skypa med mamma och pappa. Allt detta på den dryga timme som jag har varit hemma.
För idag har jag nämligen varit i Brighton med Beth, Erik och Louise. Bussen åkte vid nio i morse efter lite mer 2 timmars bussresa var vi äntligen framme.


Blev lite rundtur på piren och till något jättehäftigt palatsliknande som jag faktiskt inte vet namnet på. Från piren fick de andra syn på en simmare och då jag missade det eftersom han simmade under piren gick vi över till andra sidan för att jag skulle få se oxå. Då märkte vi att det inte bara var EN utan ÅTTA/NIO simmare. Måste ju varit SVINKALLT!!!

Sedan hann jag prata lite med morfar under lunchen (som för hundrade gången bestod av smörgåsar...och jag får snart panik på alla dessa #¤&/()=)(/&%¤ smörgåsar...så måste hitta på ngt nytt!!!! snart!)
Sedan blev det en tur i butikerna. Kan inte annat än att säga att Brighton är ett riktigt shoppingställe. Givetvis inte lika stort som London men förstår definitivt varför britterna kallar det för mini-london. Det finns allt du kan önska dig och lite till.


Var inte riktigt på shoppinghumör dock. Plånboken fick därför nästan vila... slutade nämligen med att jag "spenderade några pund i en Disney store", och nej, det var inte till mig själv. Dock hemligt vad detta kan vara!!

Ska väl återvända till min renskrivningen...men först ska jag ner och tjuvkika vad det kan tänkas bli för mat (hostmum åkte precis iväg lite kort).


SEE YA!

                                             
                                                Piren - hade både litet nöjesfält + spelhall :)


                                                
                 Louise och Erik - tänkte det var dags att ni där hemma får ett "redigt" kort på de andra svenskarna :)


                                   
                                     Är det inte vackert??

Mofa fyller 71


.......DATUM: 2009-10-16 Klockan: 18:41:38
God kväll!
Samtidigt som jag skriver detta antar jag att hela tjocka släkten på mammas sida samlats hos mormor och morfar. Och har dom inte det så är det alldeles strax dags. För min supergoa morfar fyller 71 idag. Och jag är inte där. Känns lite sorgligt för jag kan inte komma på att jag någonsin missat hans stora dag. Har säkert kommit sent eller åkt tidigt pga av en match genom åren men missat den helt! Aldrig!

Så GRATTIS MORFAR! Tänker på dig!
Ska faktiskt ringa och säga hej om några minuter likaså. Bara för att...


Idag har jag ätit brunch med CIRTarna (pannkaka med massa grädde och glass och choklad + scones) och sedan var Louise och jg och kikade på ett gym. Kände oss lite inspirerade haha. Så så blir det nog sen oxå - tro det eller ej!

Var sedan inne i stan och handlade lite. Inget onödigt alls knappt. Köpte ett extra minneskort till kameran för det andra är nästan redan fyllt, lite schampoo och sånt och sedan en paket till min syster som mamma och pappa får ta med hem när de kommer. (Blev du nyfiken nu...haha)

Å vet ni????? De har precis öppnat en ny butik här och de hade LÖSGODIS! Candyking = Karamellkungen!! Lousie och jag blev ju överlyckliga. Så ikväll ska vi se film och äta smågodis. YEAH!!

Jag hoppas all har det bra hemma.

Och Anders och Lena! Blev så glad över att ni skrev!! Och som ni säger: vi får ta igen det i vår! Kramar



SEE YA ALL!

Party, party!


.......DATUM: 2009-10-15 Klockan: 19:59:13
Hallo!
Är nere i köket och wokar. Min "hostmum" har lämnat ris, kyckling och så en grönsaksblandning bestående av paprika, harticot vertes och zuccini.

Detta blir min middag innan jag ska ut och festa senare. För om drugt en timme kommer Louise över och då ska vi tjuvstarta lite innan vi ska möta de andra på puben Spoons. Därifrån ska vi tydligen dra vidare till ett ställe som heter "mud club" (vilket för mig ger lerklubben på svenska...hmmm).
Jag vet att det bara är torsdag men är ju ledig imorgon så spelar ju egentligen ingen roll. Istället ska vi äta brunch. Min första ever imorGON :)

Så vad har jag gjort idag då?
Jo jag har varit i skolan...jippie!
Sen drog Louis eoch jag in till stan och shoppade. igen...haha.
Lyckades med nöd och näppe gå ifrån ett par stövletter men åkte sedan dit på ett par jeans och en jumper istället.
Ja jag vet mamma...
Hur som helst. Jeansen som är svarta och som jag faktiskt behöver kostade mig £10 och den båtringade stickade kostade £ 8. Jag menar knappt 200 kr för dem ihop!!!!!! Det är ju faktiskt ett klipp!
haha
Ja det kan jag ju iaf få intala mig själv

Men nu är maten klar så ska äta...måste ju hinna göra iordning mig oxå!!!

SEE yA!

Så förbaskat kallt!


.......DATUM: 2009-10-14 Klockan: 09:37:59
Morgon!

Jag tror aldrig jag har frusit så mycket som jag gjorde igår kväll eller natt i hela mitt liv.
Har jag varit ute och tältat? Nope
Har jag åkt till SVerige alt. Nordpolen? Nope
Är jag inomhus i England? Japp

Det har börjat bli kallt på nätterna här nu, och det skulle ju vara lugnt eftersom man sover inomhus, men inte då!
Min 'hostmum' slösar inté direkt på värme, vilket Louise kan intyga men igår kväll var hon inte ens hemma så då satte hon inte på elementen alls.

Alla mysbyxor var i tvätten så de gick inte ta men: t-shirt, tjocktröja, leggings, shorts, raggsockar, fingervantar, tjocktäcke och fleecefilt av storlex XX-large.
Säger det ngt om värmen?

Det är inte mycket varmare just nu men jag hoppas på underverk.


Nu är det dags för frukost innan skolan börjar.

SEE YA!

För Farmor och farfar - bilder från resan


.......DATUM: 2009-10-11 Klockan: 01:16:47

Alla får gärna kika men detta är bilder till dom eftersom dom inte har facebook där jag lagt ut bilder tidigare...ni får gärna kika ändå det klart =P


Hej farmor och farfar!
Lägger ut lite bilder här så ni kan se hur fint det är här borta där jag är!
Om ni klickar på dom blir dom större =)
Krama om

                 

Stranden                               Mitt rum                            Stranden


                             

Några av amerikanerna          Arundel slott                         Slotts parken


              

I London, parlamentet         Fin dubbeldäckare             Utanför Brittish Museum



                        
Buckingham Palace              Vårt boende i London          En av de få gångerna jag drucket te här...


             

Stranden igen                     Bowling                          En ros bara till er!

Bath - en låååååååång dag


.......DATUM: 2009-10-11 Klockan: 00:31:18
Jag sitter, ja eller snarare halvligger i sängen och borde egentligen sova men efter att ha läst Louise blogg jag helt plötsligt skriva lite jag med! Så efter några dagars blaha blaha - dvs regn och skola - har jag äntligen gjort något roligt...ja ganska mycket roligt faktiskt.

Igår bokade jag biljett till Irland!! Jag åker med tre amerikaner och en engelsman den 24-28 oktober. De fortsätter till Skottland och jag åker till London och vidare till Bognor för att vara en duktig student ;)

Hursom, det jag egentligen skulle berätta om var ju min låååååååååånga dag. 0en måste nog bärja med igåt haha. Gick till sängs sent igår efter en trevlig kväll hos Louise som innebar två avsnitt av Svenska Hollywood fruar. Jösses är nog det enda jag behöver säga. Så kom i säng vid tolv för att sedan vakna av alarmet 05.50. Blääää! Kom upp efter att ha snozzat två gånger. Stressade som tusan för att hinna allt, inkluderat packa lunch. 4 minuter för sen (jag vet att många hemma inte blir förvånade över minutrarna) mötte jag Louise och tog bussen till Chichester 07.07. Helflummig hela vägen... De nya vännerna steg på en efter en och slutligen var vi 11 CIRTARE som var med på Bath-utflykten =)

Efter en jättelång busstur lyckades jag tydligen utbrista "Ohhhh" när Bath slutligen dyker upp och är så fruktansvärt fint. Ljusgråa stenhus som smälte in så bra i landskapet!!
Vi lyckades ta oss till de Romerska baden vilket var ett riktigt fint ställe. "LITE" för mycket folk för att det skulle gå att verkligen njuta av det men nu har jag iaf sett det =)

Vi fortsatte med lunch och sedan splittrade vi upp oss i två grupper där den andra hälften gick till någon slags trädgård medan tre + jag valde The Jane Austen Centre. Det var något som jag verkligen uppskattade och nu, mer än någonsin, vill jag inte bara ha sett alla filmerna utan också ha läst böckerna. Wonderful!

Efter detta drog vi oss hemåt igen. Kan låta som vi inte hann med så mycket och det är sant. Var en väldigt lång tur för några få timmar i staden men var trots det värt det.

Var väl hemma runt halv åtta, dvs. en så där 12½ timmar senare, och då åt jag lite pizza, en glass och casewnötter medan jag tittade på Xfactor (som vårt Idol) och ytterliggare ett avsnitt av Svenska Hollywood fruar. Har funkat perfekt för en lördagkväll på egen hand!

Nu ska jag snart sova. Tro det eller ej - i morgon ska Sandra gå i kyrkan!

SEE YA!

Regn


.......DATUM: 2009-10-07 Klockan: 15:00:22

Hej igen!
Just nu finns inte så mycket att tillägga.
Det regnar
Jag går i skolan
Jag umgås med CIRTarna
Sitter framför internet och skype istället för att plugga

Men på lördag ska jag till Bath...

Jag hör av mig snart igen

SEE YA

Good Morning!


.......DATUM: 2009-10-05 Klockan: 10:46:07
Välkommen till ett regningt England!
Första dagen med regn har kommit vilket betyder att hösten slutligen kommit i kapp mig.
Värmen har börjat försvinna och löven trilla av.


Igår skypade jag med Lovisa och då gjorde jag en rolig upptäckt. Jag sa ju att jag var på Fame i lördags, och jag tänkte då att den spelats ett tag, men Lovisa påpekade att den inte ens släppts i Sverige än. Det betyder ju att jag sett den före er alla...haha. Därför kollade jag även upp den där filmen med köttbullarna som jag sett, den där animerade alltså. Releasedatum för Sverige är ine förrän i januari nästa år. NÄSTA ÅR!! Jag hinner ju komma hem igen innan...helt otroligt!

                                                                 

Jag hoppas verkligen jag ska hinna göra fler såna fuskisar ;)
Synd bara att twilight: new moon inte har premiär några veckor innan här,  för då vet jag några som hade blivit bra avundsjuka ;)

SEE YA!

En trevlig lördag!


.......DATUM: 2009-10-04 Klockan: 14:36:13

Hej!
Tack vare min snälla syster och Anders har jag numera tillgång till å, ä och ö. Kommer säkerligen glömma att använda dom ibland nu när jag vant mig att vara utan dom, men jag ska försöka använda dom. Kan tänka mig att det är lite lättare att läsa...haha

Ja det jag egentligen tänkt skriva om var ju min lördag. och den var riktigt, riktigt trevlig. Hade en lugn förmiddag och åkte sedan in till Bognor Regis med Louise och såg på bio! 

                                                              FAME!

                            

                                     

Filmen var inte alls som jag trodde men den var bra, värd att se, definitivt. Om ni undrar håller Louise ned mig!
Och om ni inte listat ut det än sa tycker jag killen är så. så söt!

Efter det så åkte jag hem och gjorde mig iordning för att fira min hostmum som fyllde år igår. Har ingen aning om hur gammal hon är, men ett år äldre blev hon!
Detta firades ute pa en indisk restaurang )det finns hur många indiska restauranger här som helst - och väldigt få thai och kines istället antar jag). Väldigt annorlunda mat om jag ska vara ärlig. Det var gott, men kanske inte det jag personligen skulle välja. Föredrar definitivt thai...haha.
De som samlats för att fira min hostmum Karen var pojkvännen Chris, dottern Carina, sonen Nick med flickvännen Jesse, Karens syster, sambo och son. Och så jag det klart.  
Kom därifran sent, men åkte hit och åt brownies!! Mums!!

Såg slutet pa Sagan om ringen (tredje filmen) som gick på tven innan jag gick och la mig...

Idag ska jag bara ta det lugnt! Borde nog gå och äta frukost snart också..hmm...
Hur som.
SÉE YA!