Första advent?? Känns inte så


.......DATUM: 2009-11-29 Klockan: 23:45:58

HEJ!
Idag är det första advent! Och jag är nog den som precis lyckades fatta att det var idag. Inte direkt en stor sak här borta. Inga adventsljusstakar, ingen Lucia, ingenting av något...ja så kan man beskriva jukstämningen här! Jag och Louise står för den själva just nu genom att sjunga julsånger, prata om "hemma"...

Känns riktigt tråkigt att vara här där december - inte är samma som hemma. Mamma och pappa har ju redan framme alla julsaker och här har jag inte ens en adventsljusstake!! Skulle ju lika gärna kunna vara 1 november här... Konstiga engelsmän det här!!

 

Pluggandet igår blev det inget vidare med. Läste visserliggen en 80-90 sidor i en av skolbäckerna...men just nu är det ord i word-dokumentet som säger "Assignment" som är det viktiga. Istället blev det film med Louise - Remember the Titans. Hon har ju pratat om den där filmen i år och dag så nu fick jag slutligen gå med på att se den så jag slipper tjötet :P Visade sig dock att jag redan sett stora delar av den...och att den är ganska bra haha

Idag har jag haft en dag utan motivation. Suttit framför datorerna och kollat på dem utan att få ner något vettigt. En 272 ord totalt i inledningen. Hurra!! haha
Men får fortsätta imorogn och hoppas det går bättre då!!

Krama om

Portsmouth igår, gym idag


.......DATUM: 2009-11-28 Klockan: 17:27:12

HEJ!

Igår var Erik, Louise och jag iväg i Portsmouth. Det var shopping, och tidsfördriv skulle jag väl vilja säga. Ett försök att skjuta upp pluggandet ytterliggare någon dag. En trevlig men lång dag! Gick hemifrån innan 9, och hemma strax innan 21. Är ju drygt 2 timmar, enkel väg dit. Tittade mest runt - Erik shoppade inte alls, Louise en hel del och jag litegrann. Lyckades hitta en helt underbar blå mössa som täcker hela (!!) öronen. Dessutom köpte jag en munktröja utan luva men en urmysig krage!! Supernöjd med dem!!

Idag har tiden flugit. Vaknade av mig själv halv tio, mötte Louise för att gymma vid elva...tog vägen förbi och köpte lördagsgodis på vägen hem. Kom väl hem för en 45 min sen...så pluggandet som jag skulle göra...hmm...!
Ska börja nu...så ska sluta

Vi höres
Krama om

Produktiv dag - nja inte direkt va...haha


.......DATUM: 2009-11-27 Klockan: 09:37:06

HEJ!

Satt och skrev igåkväll, naturligtvis hängde sig datan och hälften försvann...men får väl skriva om en del nu på morgonen.  S¨med andra ord handlar det om igår även om det står kanske står idag någonstans :P

Jo på sätt och vis har det varit en produktiv dag...men inte riktigt tack vare mig!
Började tidigt eftersom jg mötte upp Louise halv nio. Satt sedan i bibblan med Erik och Louise och försökte plugga lite inför den långa redovisningen som handlar om att ha engelska som ett extra språk och inte modersmål i England. Vi tyckte ju att det passade bra med tanke på att det är vad vi håller på med jjust nu...haha!  För min del var pluggandet idag inte produktivt...men hade kul iaf. Gick dessutom över till en av lärarna för att se om de ämnen jag börjat spåna kring var okej att köra vidare på. Och hon sa ja, vilket är otroligt skönt. Nu vet jag iaf vad jag ska göra i två av de kvarvarande tre uppgifterna. Det ska vara en jämförelse mellan England och Dverige gällande skolsytem och det blir 
1. svårigheten att jämföra länderna pga av olika system
2. skillnader i kursplaners mål för att göra elever till medborgare som väljer att rösta
visst låter det intressant ;)
Dessutom börjar jag känna vad den  tredje börjar jag luta åt!! Säger inget än dock eftersom jag vill fundera lite till...

Efter lunchen hade Louise och jag engelska. Idag börjad evi dock 12 eftesom vi hade avslutning, sista engelska lektionen!!! Lediga torsdagar de sista veckorna :) Det var trevligt, och vi hade ett knytkalas!! Det betydde att jag fick prova på ytterliggare några engelska läckerheter haha. Ja för att vara ärlig var väl inte allt speciellt gott...men nu har jag ju iaf testat!
Lektionen efter fikandet var helt okej, men mot slutet höll jag på att få en liten chock! Läraren berättade att hon hittills satt betyg på 12 av de dryga 30 uppsatserna. Kankse bör berätta att betyg sätts i procent, där under 40 är underkännt, och där 100 räknas som något av såpass bra kvalitet att det är redo att publiseras (ja lycka till med att få det du). Över 70 är riktigt, riktigt bra och 58 är genomsnittet på skolan totalt. Läraren säger då att av dessa tolv, som naturligtvis inte namnges, är alla godkända och har procent frånhögre 50 upp till 80. Sen lägger hon till att den enda av dessa tolv rättade nämnde Sverige, så hon vet att en är min eller Louises!! Höll på att sluta andas ett tag där då kan jag lova!! Blev jättestressad.
Låter kanske lite konsitigt men var helt säker på att det var Louises och att jag sumpat min, vilket egentligen är en väldigt ologisk tanke eftersom Louise och jag vanligtvis är ganska jämna. Så nu har Louise pratat lite vett i skallen på mig och jag har insett att det kan vara vilken som. Det bästa med detta är ju att eftersom vi brukar vara jämna och den ena har minst höga 50 är det osannolikt att den andra skulle ha 20 procent lägre och ha underkänts. Så nu är jag ganska lugn trots allt, och trots att jag inte tänker "ropa hej innan jag kommit över till andra sidan bäcken" så är jag lugnad. Chansen att jag klarat den känns klart större än innan :)
Just det...sen la hon till att engelska i uppsatsen av svensken, dvs Louise eller mig, hade bättre engelska än flertalet av engelsmännen!! Det är ju stort :D Och eftersom vi hjälper och läser igenom varandras och så kan vi båda känna oss stolta över det iaf haha

Sen var vi på gymmet! Erik, Louise och jag! Antar att träningsverk kommer komma smygande under dagen, och jag skulle gissa på armar, ben och mage. Och Erik kommer hog ha träningsverk i magen iaf hahaha

Kvällen var definitivt oproduktiv...och tråkig, fram till jag skypade en stund med Lousie. så en bra avslutning på dagen i alla fall :)

Men nu måste jag göra mig iordning. Ska till Portsmouth med Louise och Erik.

Ses Och Kramar





PS. två bilder från thanksgiving :)




klänningen är ett av de senaste inköpen...hade den på praktiken tidigare på dagen...
hittade ingen bättre bild på den, sorry
glömde nämligen kameran

Nedräkning...


.......DATUM: 2009-11-26 Klockan: 00:03:40
2 dagar till Portsmouth
5 dagar till en basketmatch (?)
14 dagar till skolbesök på a Sikh-school
20 dagar till 3 deadlines
25 dagar till jag flyger hem
26 dagar till jag är hemma i skara igen
29 dagar till julafton
37 dagar till det nya året

FATTAR NI??

<3

Nedräkningen har börjat!


.......DATUM: 2009-11-25 Klockan: 21:46:20

HEJ!

Nu är det redan den 25 november och om en månad har julen passerat! Förstår du vad det menar?? Att det är mindre än en månad innan jag är hemme igen. Innan jag kan träffa er igen. Ska bli så kul att se er och jag längtar!!

 

Men än är jag här i Bognor och jag trivs fortfarnade som fisken i vattnet ;) om man bortser från de uppgifterna som ligger var framför vill säga! Men de kommer jag klara likväl...hoppas jag!

Igår var det skola som gällde och sedan var vi inne i Bognor eftersom Louise letade julklapp till sin bror. Det slutade dock med att Erik var den enda som handlade: Skor och skjorta!! Mycket fint, mycket fint!

Idag var vi på skolbesök på en högstadieksola, vilket här betyder åldrarna 11-16. Var helt okej men inget jättespeciellt direkt. Var nämligen med på en gymnastik-lektion och det är ju inte riktigt vad jag själv kommer udnervisa i längre fram. Men ja, ja. Jag har varit där, det var intressant och det är klart.

Efter det har jag varit på en "amerikansk thanksgiving middag" och det var jättekul. Med undantag för en person, samlades hela CIRT gänget hemma hos två av tjejerna och amerikanerna hade hjälpts åt att laga mat! Var kalkon, med "stuffing", potatismos, sås, glaserade morötter m.m. Och till efterrätt var det kakor, äpplepaj, pumpapaj, pamparulle, kola-och pecanpaj. Som du förstår är jag mätt!!!

Kom hem för inte jättelänge sen men har inte kommit så långt! Hade fått brev från mamma och pappa idag. JÄTTEKUL! En adventskalender. JIPPIE!!!
Och sen har jag skypat med dem, och då farmor ringde hem till dem lyckades jag prata med henne oxå. Blev ett lite komiskt samtal eftersom hon pratade i telefonen i Kvänum till Skara och därifrån hörde jag henne på skype. Haha. Helt otroligt vad teknik kan göra, och det gjorde mig glad. Kul att prata med henne!! Och nu längtar jag än mer till julafton och farmors köttbullar, revben och noguat/marsipangodisar :D

Och tack Christine, saknar dig med!!

Nu ska jag gå och äta igen....kommer nog få smuggla ner korven i papperskorgen idag för den ser ovanligt äckligt grå ut idag. Får helt enkelt äta sötpotatis, gröna böner och sparris. Lär nog inte svälta med tanke på vad jag åt på thanksgiving måltiden tidigare ;)

Höres snart

Krama om

Brighton igen!


.......DATUM: 2009-11-23 Klockan: 22:05:48

Hej hopp!
Bara ett litet kort inlägg för att säga att jag lever!

Helgen har bara försvunnit och hade för mig att jag skrivit och berättat om det men icke!

Har i stort umgåtts med Louise non stop. Sett på film, töntat runt...

Och idag har vi varit i Brighton igen. Lite julklappsshopping var det tänkt men det visade sig vara svårt. Ingen där hemma (mamma, pappa, Christine...) önskar sig något så lättare uppgift har man ju haft. Lite smått och gott har jag hittat men mestadel av tidenn gick istället åt att prova kläder. Jag har dock varit hård idag. Hittade en sååå fin festklänning som satt som en smäck som jag tex inte köpte för att jag tänkte efter lite extra...kanske inte kan använda den så ofta... och så en kofta på Zara som var såå mysig fick också ligga kvar...handtvätt var det avgörande i det fallet.  Jag har varit duktig om jag får säga det själv!!
Med hem kom ändå en blå nyårsklänning från Miss Selfridge, ett midjeskärp till den, en vanlig svart polo, en vanlig svart halvlång topp och en grå klänning till de kommande skolbesöken...och vardag antar jag... Det sista kom alltihop från Primark (som är en butik med baskläder till bra priser).
Nöjd är jag verkligen!!!

Och hur ofta jag än tänker att det ska vara bra nu kan jag inte låta bli att handla kläder när jag hittar så bra kläder som här. 1. De sitter jättebra (hittar mycket mer här som sitter kanon), 2. Bra priser 3. Alla hemma i Sverige har dem inte!! Fattar inte hur ngn skulle kunna motstå!
Det är tur att jag har Louise som också tycker om att handla haha

Ni ska få se alltihop när jag kommer hem. Och oroa er inte...det låter nog som att jag handlar klart mer än jag gör. Jag har bara fyllt på min enormt tomma garderob hemma i sverige :P

Dags för mig att äta!!

Krama om

Tjejkväll med New Moon


.......DATUM: 2009-11-21 Klockan: 14:14:59

HEJ!

Igår så kan man väl nästan säga att jag firade att första inlämningen var klar...

Efter att ha försökt plugga under dagen med Erik och Lousie för våran 30-minuters-redovisning i december så åkte vi hem och gjorde oss iordning inför kvällen.

Blev den nya lila klänningen med leggings och stövlar så kände mig så fin så...haha

Skulle gått och ätit tapas men var fullt så blev Hatters och den kanongode kycklingen med bacon, smält ost och BBQsås till pommes och sallad. Mums!! Var riktigt trevligt att gå ut ooch äta, bara tjejerna :)
Sedan vidare till bion där kön var LÅNG!!!! Tur att vi köpt biljetter på nätet säger jag bara!

Och så såg vi på New Moon...
Lite innan de flesta där hemma haha :P Klockan 21.10 eran tid! na na na na na na ;)
Men jag vet inte...på ngt sett lyckades jag bli besviken. Filmen håller sig visserligen mycket bättre till boken än den första och är nog egentligten bättre än den första filmen men hmm...
Kanske beror det på att jag gillar Edward och att han inte är med så mycket i filmen (på samma sätt som jag läste tvån och inte kunde vänta på att han skulle komma tillbaka...för försvinna helt kun de han ju bara inte - en förbannat lång väntan bara) eller så beror det väl på att jag nu vet att det är jättelänge tills nästa film kommer ut!!! Nästa sommar någongång...premiär i USA 30 Juni.  Får väl trots det vara glad att de inte är lika sega som med Harry Potter filmerna som det tar år emellan...
Men ändå. Nu är det slut för nu...
Så får väl helt enkelt överleva tills dess ;)
Och om det är ngt jag kommer göra så är det att läsa om böckerna över jul!!!

Men nu är väl det dags för mig att gå upp...
Har nämligen försökt hitta anledningar till att inte behöva ta tag i mitt liv...
men efter att ha legat kvar till elva i sängen, halvsovandes, trots att jag vaknat halv nio, och sedan sett ett avsnitt av "Mammas Pojkar" och letet genom nätet är det väl dags att hoppa upp...klockan är ju ändå kvart över ett...

Så vi höres.

KRAMA OM

lånad av:
http://joeyc.files.wordpress.com/2009/04/new_moon_poster_edwardjpg.jpeg

YEAH!!


.......DATUM: 2009-11-20 Klockan: 00:52:25

HEJ!!

Nu är det alldeles strax dags att lägga sig igen men tänkte först skriva och uppdatera er lite om vad som hänt :)

Jag har haft ett par tuffa dagar bakom mig nu...förutom pluggandet har jag lyckats förstöra en lampa hos min värdmamma igår och bränna en macka idag så det luktade bränt i halva huset. Då kan vi addera betalningsproblem för den julklappen jag köpt till mig själv, vilket inkluderade att ringa och övertala folket på Nordea i Stockholm att jag fortfarande är i England och att de inte skulle fortsätta frysa alla de pengarna som fanns på mitt VISAkort (vilket hade hänt pga av försök att köpa julklappen).... Fullt upp som sagt.

Förutom det missödet imorse har dagen varit trevlig :)
Lousie och jag var hemma hos Erik och skrev ihop en artikel som ska publiceras i HLKs nyhetsbrev...inget vi gör helt frivilligt vill jag lova... innan vi gick till skolan för att ha en mer eller mindre irriterande lektion (vilken jag bestämt mig för att inte älta mer så ingen mer info...sorry). Gick sedan ner till stranden och tog kort till artikeln innan Louise och jag gick för att handla.

Började i en godisbutik där jag handlade drygt ett hekto karameller i rabarber- och vaniljsås smak. De är kanon, och de var Sue på mammas och pappas bed and breakfast som lurade i mig en sån första gången...haha
Fortsatte sedan i vad som bara skulle vara lite spanande inför en paket men slutade i att jag shoppade järnet till mig själv ;D
Jag köpte en svart kortärmad men långt och ej åtsittande linne. Jag vet vilken usel beskrivning det är haha
En lila långärmad klänning/linne, en grå tunn tröja, en röd topp, och ett svart och blått linne (Christine: exakt likadant som det jag köpte gul+svart fast i mindre storlek). Inte speciellt farligt dyrt dock... blev en £45 dvs en 500 kronor för alltihop :)

Sen fortsatte vi vidare men hittade inget mer till mig...och istället för att hitta det jag spanade på hittade jag något annat...som jag hoppas kommer bli succe!!! Själv är jag iaf jättenöjd med inköpet och hade önskat att jag kunde behållt det själv hihi

Ikväll så pratade jag sedan med Ann-Sofie i över en timme vilket var såå roligt. Tack vännen <3 Efter det kom Louise över och vi har tittat på den sjätte Harry Potter filmen :) riktigt trevligt...as always!!

Imorogn är det plugg som gäller på förmiddagen och sen ska det bli tjejkväll :D Det blir middag ute innan vi drar till bion och ser på NEW MOON!! Fattar ni vad kul eller!?! Känns som det ultimata firandet för att första inlämningen är gjord. Berättar om det efteråt!

Hoppas allt är bra med er
Krama om

JULKLAPP TILL MIG SJÄLV!


.......DATUM: 2009-11-18 Klockan: 09:07:55

GOD MORGON!

Om allt går vägen så har jag precis köpt en julklapp till mig själv :D

En underbar julklapp som jag kommer glädjas åt resten av livet :D

Jag hoppas bara att detta funkar nu...för betalningen har krånglat i flera dagar av någon anledning...

Men nu så ska den vara på väg och strax så bör min julklapp vara på väg hem till Skara!!

Å vad jag längtar :D

 

Kramar till er alla

Pluggdagar!


.......DATUM: 2009-11-18 Klockan: 01:03:19

HEJ IGEN!

Nu var det några dagar jag skrev sist och det finns en riktigt bra anledning - jag har pluggat!

Så nu ska jag köpa en folder och skriva ur den - sen är jag KLAR!!!

Jag har skrivet en inlämning på 3675 ord, vilket var på ordet max, och bränt det på en skiva precis som jag ska och snart, så snart är jag klar!!

 

Så fredagen ägnades åt att plugga, the entire day!! Lördagen fram till kvällen då jag följde med Louise hostfamilj till en bar. Även Dave, Erik och matea fyllde med och alla av oss sjöng faktiskt! Louise ocj jag sjöng *trumvirvel* Mamma Mia tillsammans, för vi fick förklarat att som svenskar (varav en blond och en brunett) inte kunde göra annat än ABBA. Något jag helt missat innan haha

Söndagen och måndagen var halvt slappa jämfört med de andra två eftersom jag började se slutet. Så en promenad hanns med på söndagen och basket igår. :)

Idag har varit en heldag i skolan och en sen fixat det allra sista med uppsatsen...men har jag ju skrivet klart...och jag är nöjd!!

Dags att nana, klockan är över tolv

NATTI!!

#&=%#/¤&# transcription


.......DATUM: 2009-11-13 Klockan: 17:48:42

HEJ!

Idag har jag knappt lämnat mitt rum...bara för att äta och använda badrummet.

Och vet ni vad jag gör för kul??

Jo den ¤#/¤#&(/#"&%( transcription tentan!

Och sen jag satte igång för en sådär 5 timmar sedan har jag kommit en ca 400 ord.

PÅ 5 TIMMAR!

Jag tycker inte om denna uppgiften och den ger mig....ja huvudvärk är väl det enda...

Så sammanlagt har jag skrivet 850 ord...

Och jag har ju bara en sådär 2700 ord kvar.

Förstår du min glädje ?? ;)

Torsdag ska den in...

Sen är jag ju fri från denna

Och bara 3 andra to go

PUST


(ps. kommer fixa detta... men det var #¤/"/#( vad jobbigt det ska vara ibland)

krama om

Bilder: Mammas och Pappas besök


.......DATUM: 2009-11-13 Klockan: 00:27:50

Hej!
Nu är det redan läggdags strax igen! Har inte hänt speciellt mycket idag faktiskt.

Gick upp först 11 eftersom jag satt uppe till två och läste en bok till skolan. Sen åkte jag och Louise till skolan och hade lektion. Gymmet efter det (vilket säkert kommer ge mig träningsvärk de närmsta dagarna) och sen varit hemma. Lagat mat och skypat med mamma&pappa och sen Ann-Sofie!! Väldigt kul att prata med dig igen vännen :D Blev såå glad!!

Men nu kommer lite bilder sen MochP var här, och jag skriver mer en annan dag!

 

Krama om


På en jättemysig pub vid vägkanten på Isle of Wight!


Jag och mamma!!

Utsikten på Isle of Wight


Mamma och pappa vid våran lilla Vauxhall Corsa!

Stonehenge!!

 


Cupcakes på ett bageri i Chichester


Min älskade förädrar sista kvällen!

Firat Beth och Vicky


.......DATUM: 2009-11-12 Klockan: 00:12:10

GOD KVÄLL!

Nu är jag hemma sen en liten stund efter en bauta-middag på Southdowns (kvarterspuben). Har nämligen firat Beth och Vicky som fyllde 21 i lördags respektive måndags. Var en överaskning där vi bjöd på middag, efterrätt och dryck och att det var uppskattat är det minsta man kan säga! Det var så roligt för ingen av dem hade fattat det i förväg och båda trodde att vi inte skulle fira dem, eller rent av glömt av det. Så riktigt, riktigt roligt!
Har varit en kanonrolig kväll med i stort sett hela gänget och där man försvann när det passade. Helt klart roligast framemot slutet dock haha.

Så vad mer har jag gjort idag?
Jag vaknade av att jag frös 7.00 eftersom filten glidit ner från sängen.
Vägrade gå upp när klockan ringde.
Stressade som en galning för att möta Louise
Gick till skolan
Hade lektion som egentligen blev "gör vad du vill - men försök jobba inför uppsatsen"
Började spåna med Louise och Erik inför en muntlig presentation på 30 min i december
Gått till bibblan i Bognor för första gången
Träffat en kompis till Melissa från Penn State, men tillfälligtvis pluggande i Frankrike
Klätt upp mig...

Ja det var nóg allt!

Och här kommer lite bilder från den trevliga dagen. Klicka på de små för att få dem större :)


                                                
21!!                            Melissa, vännen Jamie, Meghan, Erik               Shaina and me


 Födelsedagsbarn 1: Beth


Födelsedagsbarn 2: Vicky


Jag hoppas ni har haft en bra dag där hemma!

Krama om

Vardagen är tillbaka


.......DATUM: 2009-11-10 Klockan: 21:08:26

GOD KVÄLL!

Nu har en dag till gått...och den har gått fort. Ja i alla fall så här efteråt.

Hade stora problem att komma upp imorse trots att det var senare än på flera dagar. Kände verkligen för att ligga kvar i sängen och somna om. Drömde ju dessutom en fin dröm för en gång skull...till skillnad från de vanliga konstiga eller mardrömmarna.

Tog mig iaf i kragen 20 minuter innan jag skulle möta Louise och kom, tro det eller ej, innan Louise. Har fortsatt att regna även efter mamma och pappa åkt hem så blev paraply och buss (känns skönt att iaf ha en bra ursäkt för bussen för en gång skull haha). Sen 2 mindre roliga lektioner om ras och etnicitet på vardera 2 timmar innan Louise och jag drog in till stan. Lyckades hitta en kavaj på New Look :) Och så ett par nya puma sneakers, behövdes eftersom de jag hade gav upp i helgen.
Hittat lite med andra ord.

Sen jag kom hem har jag bara hunni duscha, kika igen internet, ätit och skypa med Mamma, Pappa och Christine. Det var jättekul att prata med dem igen...det klart. Men är trött så orkade väl inte riktigt vara riktigt med i samtalet... Får ta igen det när vi pratar nästa gång!

Just det!
Har börjat kika på tavlor. De på bed and breakfastet mamma och pappa bodde på hade några enormt fina tavlor och jag är så sugen att köp en. Det är konstnären Doug Hyde...och jag är kär! Enda problemet är att de är något dyra :/
Får se hur det blir...men här kommer iaf ett litet smakprov på hutr de ser ut :)
De är alla lånade ifrån www.pictureperfectgallery.co.uk/

                         

Nu ska jag nog hitta på ngt med Louise...ser ut att bli en film!
Hoppas allt är bra där hemma!
Krama om

Ensam igen :*(


.......DATUM: 2009-11-09 Klockan: 15:39:33

HEJ!

Nu sitter jag hemma vid skrivbordet hos min hostmum. Mamma och pappa är någonstans mellan Bognor Regis och Stansted.
Så med andra ord är jag själv igen. Saknar dem något enormt...vilket jag visserligen fattat att jag skulle göra långt innan de kom. Helt otroligt att man kan sakna någon så mycket dock...

Det går inte beskriva hur roligt det har varit att ha dem här. Det har gjort mig så glad!!
Vi kanske inte har flängt runt som idioter och sett en massa men vi har haft tid att umgåtts och myst vilket var varför jag ville ha hit som haha

Tänkte ju att jag skulle lägga upp lite kort idag men kameran/datan bestämde sig för strejka och ville inte ladda upp några kort så får beskriva resan utan korten än så länge.


I fredags mötte jag upp dem vid deras Bed and Breakfast vid 9.30. Vi satt och diskuterade planerna för dagen och bestämde oss efter ett tag för att ta Isle of Wight. För det krävdes en bil och det fanns ett ställe som hyrde ut bilar bara några hundra meter där ifrån så tog en promenad dit. När vi kommer dit och vill ha en av de bilarna vi nyss hört var lediga fanns de naturligtvis inte kvar. Den ena hade hämtats och den andra skulle bossen ha för hans bil hade så passande pajat!! No luck med andra ord och Plan B blev att ta oss till det andra stället i Bognor...på andra sidan. Så fick hoppa på en buss...som turligt nog var två minuter sen vilket betydde att vi precis hann på den. Efter att ha diskuterat fram var vi ville av med busschaffören (vilket blev krångligt värre haha), och åkt med en bit, visade det sig att vi missade busshållplatsen och fick gå tillbaka en bit... Ja, ett äventyr är det minsta man kan säga...
När vi sen då kommer fram och vill hyra en liten bil har de givetvis inga små bilar kvar. Det enda han kunde hyra ut var en kalrt dyrare bil som var i samma storlek som våran Passat där hemma (ingen aning vad det var för specifik bil, sorry, kass på sånt). Vi ju inte ha en stor bil så frågade om han kunde beskriva vägen till den andra biluthyraren som jag visste skulle finnas i området...helt plötsligt lyckades han trolla fram en liten bil oss på ngt sätt. En liten två (tre om man räknar baggageluckan som han gjorde) dörrars Vauxhall Corsa!!
Så efter det äventyret gav vi oss ut på det riktiga. Färden mot Isle of Wight :)

Pappa var en racerförare på "fel sida av vägen" och det gick kanon. Mamma som satt i baksätet var dock inte alltid lika förtjust i trafiken haha... Hade också velat provköra men försäkringen gällde bara om man var över 23 så funkade inte...kanske lika bra de.
Isle of Wight var jättefint. Grönt, kulligt och vackert!!! Åt på en underbart mysig liten pub vid vägkanten och gjorde ett besök ute vid "nålarna" längst ute vid ena kusten. Ett välbesökt ställe under året. Så här sent var det dock näst intill öde. Inte mindre vackert för det dock!!
Tyvärr regnade det på hemvägen men gjorde inte så mycket. Var trevligt ändå. Något litet "flög" in i rutan på vägen hem...kanske var det en röd ekorre!?! Ja det fanns nämligen skyltar över hela ön som varnade för röda ekorrar...konstigt men sant!! Lovar!!

Väl tillbaka i Bognor såg vi lite på tv innan vi gick till den lokala puben the Southdowns och åt lite mat. Var dock så mätte sen lunchen så fick bli en burgare. Gott! Var tillbaka på deras rum ett litet tag innan de senare följde mig hem...



LÖRDAG
Lördagen började redan 8.30 på deras bed and breakfast eftersom jag åt frukost med dem :D
Ägg, bacon, rostat bröd, te, juice, flingor... MUMMA!!
Sen åkte vi till Stonehenge! Inte för att någon av oss tre är så där "jättekulturella" av oss men stonehenge är ett maffigt monument som är värt ett besök. Vi hade en väldig tur, för det var ingen bilkö och inte mycket folk runt stonehenge heller. När Erik var där för någon vecka sedan med sina föräldrar var det nämligen mängder med folk och istället för knappt två timmar i bil tog det FYRA!!
Åkte hemåt och stannade i Chichester. Gick runt lite och kikade i affärer och staden. Sen satte vi oss och fikade - the Swallow Bakery! Cupcakes! Pappa tog en med karamell, mamma med jordgubb och jag med morot och valnöt!! SÅÅ GOTT! Till det drack mamma och jag varm choklad med mashmallows och grädde!! pappa nöjde sig med svart kaffe...dumt val ;)

 

Tillbaka till deras Bed and breakfast, sedan ut och äta på en Kinaresturang i närheten. Det var gott...men framför allt roligt. Val av mat blev intressant...det hela slutade iaf med att pappa fick in en skål med ris och en tallrik med något kött. Jag fick in en tallrik med kyckling och cashewnötter i sås, och mamma fick en en tallrik med samma rätt som jag dvs kyckling och cashewnötter i sås + en tallrik med nudlar blandat med kyckling och cashewnötter. Inte rikigt vad mamma och jag tänkte är vi beställde men roligt var det.
Pappa och jag var sugna på efterrätt så vi fick in ett blad med det på- Komiskt nog var det i stort sett likadant som vi såg när vi var på Mallorca 2000...könde bla igen kokosnöten och annansglassen i sina skal/nötter. Lovisa/Christine: kommer ni ihåg????
Dessutom fick jag en lyckokaka!! :D
Kvällen slutade med X factor och att jag fick skjuts hem av Sue på bed and breakfastet eftersom det regnade...



SÖNDAG

Åt igen frukost med mamma och pappa! :D Såå mysigt att få lite extra tid med dem.

Sedan trotsade vi regnet och gick längs hela stranden in till Bognor! En lång promenad när vädret är dåligt!! Gick och kikade i affärer, och handlade någon enstaka grej. Pappas tålmod för affärer är ju ordentligt begränsat och mamma är ju inte så förtjust heller så tog inte direkt lång tid att avverka Bognor. Funderade på att fika på Costas med valde att köpa med fika från Greggs istället, och köpte en kortlek.

Så vi åkte tillbaka till deras bed and breakfast vid ett eller två skulle jag tro och fikade och spelade kort. Ett par timmar senare...efter Uno, Gurkan, Vända Ägg, Bullen och Stress, gick vi ut och åt. (Låter som vi inte gjort annat än att ätit). Hem igen... resultatet av X factor och sen följde de mig hem!

IDAG

Frukost klockan 8. Sista dagen jag fick en riktigt ordentlig stor frukost, för nu blir det tillbaka till flingor och rostat bröd igen... Var med medans mamma och pappa packade ner det sista innan vi gick för att möta min hostmum Karen. Hon var på sitt absolut trevligaste humör så det funkade fint. Fick lite te och kaffe medan vi stod och pratade alla fyra i köket.
Sedan gick det snabbt... hämta upp väsker, bus, tåg... BORTA


Så nu är jag ensam igen. Och jag saknar dem något enormt!!

Men får prata med dem på skype snart igen och om en så där exakt 42 dagar får jag se dem igen! Längtar!

 

Hoppas allt är bra med alla där hemma!!

 

Krama om