Idag har jag kannt mig som en idiot


.......DATUM: 2009-09-30 Klockan: 17:26:41
Ja du, man skulle ju kunna tro att jag ramlat platt pa ansiktet uppe pa en scen nagonstans men inte, det jag gjorde var att jag hade jeans och mina svarta pumaskor ut till en skola.
Helt enkelt tog jag pa mig vad jag skulle haft i Sverige (+ lite xtra uppkladd upptill) men ajajajajaj...
Visst horde jag lararen saga smart casual pa universitet nagra veckor sedan och eftersom jag tyckte det lat som man gick vanligt...ja liksom casual... tog jag pa mig det jag gjorde. Ja, sallan har jag kannt mig sa idiotisk, som nar amerikanerna och engelsmannen som var med kommer i kostymbyxliknande klader. De var kladda som jag skulle sett ut om jag gick pa kalas...
Sa dum kande jag mig verkligen och trots att lararna inne pa skolan (klassen bestod av barn i 4 och 5 ars aldern och var gudomligt sota...) inte sa nagot sa visste jag att jag var "underkladd".


Detta ledde till att jag kopt mig ett par riktiga finbyxor som jag kan ha de andra FYRA dagarna. Ar ju inte direkt sa att jag ager och har med mig ett par hit. De ska sedan matchas med att par hogklackade skor och nagot ordentligt upptill. Jag lar se saa proffsig ut!!
Jag lar ju definitivt inte gora om det misstaget!!

Maste saga mig att jag kande mig som en riktigt kostymnisse nar jag stod och provade drakter (ja byxor med kavaj och linne med krage).  Skulle ju nastan tagit kort och visat hur det sag ut. Snygg som tusan var jag...haha

Sa nu vet ni vad som hander har borta nar huvudet inte ar pa skafft och hur propert kladd man bor vara. Be warned, do not do my mistake!
SEE YA!

Vecka 2


.......DATUM: 2009-09-29 Klockan: 17:33:11

Har kommer "lite" info om vacka 2 oxa =)

Mandagen hande egentligen inget speciellt. Var i skolan pa intro igen, drack en latte fran Costa nere pa stranden. Lagade mat sjalv och var sedan over hos Louise.

Pa tisdagen borjade skolan pa riktigt. Hade tva lektioner och insag att denna terminen mycket val kan utvecklas till ”ett rent helvete”. Fattade men fattade inte, mangder att lasa, fyra parallella kurser med ton av lasning... Vi bokade varan London resa, som jag redan berattat om, denna dagen och sedan pa kvallen kom Louise och sonen i den familjen hon bor hos over for att forsoka fa igang internet. Funkade givetvis inte!! Nagot fel pa internet har...sa nar dottern inte ar hemma har jag tillatelse att anvanda hennes dator, vilket ar den tillgang jag har till internet nu. Inte det optimala men klart battre an att vara helt utan. Drojde visserliggen ytterliggare tva dagar innan jag fick reda pa att den losningen var mojlig, sa jag var lite tjurig har efter en lang till utan mojlighet att kontakta folket dar hemma.

Onsdagen hade veckans tredje lektion, och dagens enda lektion.  Sedan tog vi (som nu liksom i hela texten betyder istort sett hela CIRT-gruppen) taget till Arundel. Dom har ett saaaa fint slott dar som vi kikade pa. Kvallen avslutades pa en pub i narheten av dar jag och Louise bor.

Torsdagen och fredagen kan jag inte riktigt saga vad jag gjorde...har glomt skriva ngt i almenackan...hmm.. Vet att jag hade en lektion...Nej vanta! Hade en lektion pa torsdagen, dar vi fick en uppgift som gjorde att vi under fredagen fick ge oss ut pa ett besok i en skola. Sa var det ja! Torsdagenskvallen forsvann pa nagot satt. Skulle inte forvana mig om jag satt framfor internet...haha

Fredagen akte vi till Washington dar vi besokte en skola. Vi fick vara med i ett klassrum och spelade in barn som pratade med varandra under lektionen. Det ar en del av en skoluppgift. At pa ett jattemysigt stalle vid vagkanten med hon som var snall nog att lata oss folja med; Helen. Kvallen spenderades pa deras Student Union (tank karen men anda inte). Det var en valkomsfest for oss internationella studenter. Det var lite lekar, karaoke...

Lordag till mandag var ju Londonresan som jag faktiskt redan berattat om!!

SEE YA!

Rewind...


.......DATUM: 2009-09-28 Klockan: 18:24:17

Hej!

Har hela tiden tankt att jag ska dela med mig av  borjan av resan ocksa. Sa tanker jag pa det och varje dag kanns det att jag har for lite tid eller att det finns roligare saker att skriva om. Men nu kommer den i lite som den gor...blandat kort och langt! Har ar forsta veckan...

Forsta dagen spenderades ju i stort bara at resan, och allt gick bra, med undantag for tekniskt fel pa planet som gjorde att vi fick efter att ha satt oss till ratta fick gora om allt igen. Ny gate pa andra sidan flygplatsen till ett annat lyckligtvis fungerande flygplan.

Nar vi landet stod en herre i sina basta ar och holl upp en skylt med ”HARNQVIST, JOSEFSSON, LUND”. Kandes riktigt haftigt kan jag lova. Troligtvis forsta och sista gangen det lar handa i mitt liv. Kande mig riktigt viktig...haha.  Taxifarden var en spannande historia kan jag lova. De kor pa fel sida i vagen och i rondellerna (round-abouts) och jag tycker inte om det. Jag har vant mig at deras konstigheter nu men Louise och jag har hittat pa en liten ramsa som var bra i borjan nar man korsade gator ; Right is right, then left is left! (och om du nu inte fattar =P : Hoger ar ratt, sen ar vanster kvar) .

Blev nagot hemskt nervos nar taxichafforen korde in pa gatan dar jag nu bor. Motet med mamman Karen och tjugoariga dottern Carina gick bra. Fick lite latt att ata, fick se mitt rum. Packade upp, tog en dusch och stensomnade! (ar det ens ett ord?!?)

DAY  2 - Onsdag

Allt borjade med en LANG promenad till skolan (skolan ligger i Bognor Regis, jag bor i Felpham) dar jag traffade CIRT-amerikanerna som jag redan berattat namnet pa.  Efter ett intro gick vi in till B R och fick en rundtur, at lunch, och bytte telefonnummer. Gick hem och at mat och gick sedan tillbaka in och satte oss pa en pub.

Kan redan nu saga att jag aldrig gatt sa mycket i mitt liv som denna forsta veckan! Att jag aldrig varit pa puben sa har mycket mitt veckan, att jag umgatts sa intensivt med nytt folk, att jag aldrig kannt mig sa dalig pa engelska...

DAG 3 och 4 – Torsdag och fredag

Torsdagen var lugn. Promenad till skola, skola, in till B R, hem, mat och louise var over en svang pa kvallen. Som sagt lugn!

Fredagen daremot akte vi in till Chichester, vilket ar 30 minuter  bort med buss. Dar fick vi rundtur pa universitet och i staden. Vi at lunch i en vacker park och fick se engelsman spela bowl(?!?). Lite osaker pa stavning dar... Vi tog en liten svang och tittade pa kyrkor, matmarknaden som pagick, affarer (kopte inget!) och at min livs forsta cupcake!  Sen var det hem, kasta i sig mat, och i vag till tva av CIRTarna for filmkvall. HITCH!

DAG 5 och 6 – Lordag och sondag

Lordagen bestod av shoppingtur i B R, dar jag kopte ett par svartguldiga leopardmonstrade klackskor, ett halsband och ett armband! Vi satt pa stranden och efter maltid hemma hade vi spelkvall! Dave, en av amerikanerna, hade med ett jatteskojigt kortspel som jag testade da och fortsatt spela. Ska forsoka fa mig med mig ett sant hem om jag hittar det i USA sen.

Sondagen spenderades med Louise. Stranden och WALL-E. Tror aldrig jag sett en film som innehaller mindre prat. Den var visserligen bra, don’t get me wrong, men annorlunda.

Sa var forsta veckan slut!
Jag har redan skrivet om vecka 2 och 3 med men vantar en dag eller tva innan ni far se..haha

Bara lite snabbt...


.......DATUM: 2009-09-26 Klockan: 19:34:04
Hj!
Har inte mycket tid s ska bara skriva nagra rader! Ska skriva mer och beratta om hur kul jag haft det i Porsmouth fredag till lordag, forhoppningsvis imorogn...men som vanligt nar det galler mig kan jag inte lova nagot. Who knows what's gona happen? Kanske om det ar fint vader ska Loise och jag vaga ta oss ett dopp men nja, det beror de klart pa vadret.
Jag hoppas alla har det bra hemma, ni sk veta att jag tanker pa er...och sakar er ibland. Alltid kul att hora ifran er vare sig det ar skype, sms, mail, facebook...

Nu ska jag hoppa in i duschen for ikvall ska de som valde att inte stanna i Portsmouth en xtra natt ut i Hotham Park. Dar ska vi sitta pa filtar, dricka varm choklad och te, och titta pa stjarnorna...och prata det klart!!
Far se hur bra engelska ar efter endast 4-5 timmars somn i natt.
SEE YA SOON!

The first picture...


.......DATUM: 2009-09-23 Klockan: 23:10:12


Har ar jag och Louise pa vag till England. Detta efter ett flygplansbyte da det andra av nagon anledning tydligen inte funkade. Tur att de kom pa det innan vi lyfte...haha
SEE YA!

Det regnade meatballs!


.......DATUM: 2009-09-23 Klockan: 20:38:27
Har precis varit pa bio med nagra CIRTare. En Disneyfilm som givetvis redn glomt av namnet pa. Det var nagot i stil med "molnigt med risk for kottbullsregn". En riktigt sot film som jag faktiskt tycker ni alla borde se...om ni ar lika barnsliga som jag vill saga...

Har haft lekton idag igen och kanner mig mattligt road om jag ska vara arlig. Har haft roigare lektioner...
Maste ta tag i pluggandet men det finns ju sa mycket roligare saker, som bio tex. Imorgon ar det val lugnt och sen sa kanske det ar dags for en resa till Portsmouth och/eller Isle of Wight. Spannande.

Ska ga och ata nu sa far skriva mer en annan dag!
SEE YA!

Solen skiner...och jag sitter inne...


.......DATUM: 2009-09-22 Klockan: 12:53:45

Har ar det jattefint vader - solen skiner och inte ett moln i sikte - och jag, jag sitter inne. Helt frivillgt borde jag val tillagga. Forsoker namligen fa upp fler bilder pa facebook men teknisk som jag ar vill datorn inte gora som jag ber den, utan den hanger sig och jag...vet inte vad jag gor fel. Hur som...
Idag ar det tva veckor sedan jag akte hemifran. Kanns som jag har varit har och kannt manniskorna i flera veckor, samtidigt som det kanns som jag akte hemifran igar. Borjar sakna alla hmma lite, men tro inte att jag langtar hem. Jag trivs bra, manniskorna ar allt fran trevliga till underbara. Cirt-gruppen bestar av 15 personer.
Vi ar tre svenskar - Erik Louise och jag.
Tre engelsman - Vicky, Amy och Michael.
NIO amerikaner - Brittany, Meghan, Megan, David, Beth, Metea, Shaina, Melissa & Thim
Hmm...kanke skrev det forut...ingen aning...

Alla svenskar, och amerikanare minus Thim, plus engelsmannen Micheal (hoppas ni hangde med...haha) var i London nu i helgen. Vi stannade visserliggen lite olika lange, men vi var atta tjejer som bodde i ett rum pa ett hostel. Det var riktigt roligt kan jag lova :)
Sa som jag sa sag vi musikalen Wicked. Det visade sig att den byggde lite pa Trollkaren fran Oz, som jag aldrig sett, men jag hangde med bra och den va jattefin.
I lordags shoppade Louise och jag pa Oxford Street vilket i slutandan betydde inne pa Primark och New Look. Sa nu har jag nog shoppat loss for denna resan skulle jag tro (kan ju forsoka lata duktig). Kopte tre klanningar, en munkjacka, ett linne, pumps, party-vaska, halsband och lite annat smatt och gott. Far inte glomma sma handdukar!! Ni forstar. Min vardfamilj anvander endast ett stort badlakan (alltsa jag har givetvis fatt mitt egna) som man varje gang ska pa toaletten da ska slapa med sig. Nu har jag trottnat pa det, och kopt mig en liten.

Gardagens formiddag spenderades inne pa Harrods. De ar verkligen sa kul att fa ga omkring dar inne en "liten" stund. Kopte bara 2 saker...haha. En rund vattenflaska som jag kopte bra for att den sag rolig ut och sa ett armband ifran Thomas Sabo. Sa fint!! The carm is a butterfly!

Nu ska jag snart ut i solen. Ska mota LOuise for att ta bussen in till Bogor Regis om 40. Vi ska mota nagra CIRTare for plugg pa beachen.

SEE YA!

Hallo again!


.......DATUM: 2009-09-21 Klockan: 20:52:34
Idag har jag antligen fatt tag i internet, och det ser ut so jag kommer fa det med jamna mellanrum. Weii.
Sitter i dotterns rum pa hennes dator. Har skypat med mamma och pappa (vilket var sa kul) efter att ha atit mat: potatis, panerad kyckling, grona boner och ungsbakade tomater.
Kom hem fran en weekend i london idag. Var dar lordag till idag. Shoppat pa oxford street och inne pa harrods, sett musikalen Wicked, sovit pa hostel atit pa CIRT-ganget.
Onskar verkigen jag kunde dela med mig av allt som har hant. Har sa kul har borta. Ar verkligen seg med foton men fatar inte riktigt just nu sa ska med Louise om hjalp sa kommer det sana har snart. Ska borja lagga upp kort pa facebook nu. Sa ga dit och kika sa lange =)
SEE YA SOON!

Antligen framme...a nagra dagar har gatt


.......DATUM: 2009-09-13 Klockan: 16:16:10
Hej hopp!
Detta ar andra gangen jag har tillgang till internet sen jag kom i tisdags...forhoppningsvis funkar det hemma hos vardfamiljen nu i veckan som kommer. Langtar!! Da ska jag lagga upp lite kort pa facebook och har.
Inga bokstaver med prickar och cirklar over finns ju sa nu blir det san har fin text! Har for mig att det ska ga att fixa, men tekninsk som jag ar vet jag inte hur...Men trots det, latt att lasa, eller hur!?! :P
Allt ar i alla fall bra, och jag trivs. Har nog gatt mer i denna veckan an nagonsin innan! Mina fotar hurtar om jag sager sa!!
Maste ga nu sa skriver mer en annan dag!
Manga kramar sander jag hem.
SEE YA!

Hej då Sverige!


.......DATUM: 2009-09-07 Klockan: 23:05:05
Sitter här vid datorn nu precis innan jag ska lägga mig. Imorgon är det dags för avfärd. Måste upp redan kl 6 för att åka bil till första anhalten: Nässjö. Tur att jag har snälla föräldrar som skjutsar mig den sträckan! (Tack mamma å pappa!) Där ska jag möta upp Louise för tåg bort till Köpenhamn. Att leta upp Erik där någonstans är det tänkt att vi ska lyckas med för att ta flyg till Gatwick, England. Slutligen taxi ner till Bognor Regis och den nya värdfamiljen. Spännade, spännande!

Måste bara säga att jag är så stolt över mig själv. Jag lyckades packa inom den tillåtna vikten för bagaget FÖRSTA gången!! Drygt 3½ månad borta med 20+8kg bagage, och jag var nog hela tre kg ifrån xD Som jag sa; jag är stolt! Tur att jag fick skryta lite om det för mina morföräldrar, moster, morbror och kusiner som kom och sa hej då!!

Dröjer kanske lite innan jag skriver igen...måste ju få tillgång till internet i England. Kan ju bli svårt ;)

SEE YA!

Nu har jag fått kapitulera...


.......DATUM: 2009-09-05 Klockan: 19:25:07

Välkommen till bloggen.
Efter många om och men har nu även jag skaffat en blogg.
Tro inte att det var frivilligt.
Det krävdes tjöt.
Men inte blod, svett och tårar.

Ska plugga i Chichester, England i höst.
Åker på tisdag 8/9.
Det är resan jag kommer att blogga om.
Och jag gör det för min familj och mina vänner.

Skulle du inte höra till dem är du givetvis välkommen ändå...

SEE YA!